Men moet eten om te leven, niet leven om te eten - Socrates

Antioxidanten

groentenenfruitEen antioxidant is in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen zijn atomen of moleculen die zich nog niet gebonden hebben en nog vrij in ons lichaam rondzwerven. Ze kunnen zich nog ergens aan vastgrijpen: normaal is dat geen probleem en is het de normaalste zaak van de wereld, maar soms gaan ze verkeerde verbindingen aan die schadelijk zijn voor de mens (kanker).

Noten, kruiden, bessen en cacao hebben zeer hoge waardes. Doe hier je voordeel dus mee, gebruik zoveel mogelijk verse kruiden in je maaltijden (heb je ook minder zout nodig, en eet elke dag wat bessen, pure chocolade/cacao en wat noten. Antioxidanten zijn de opruimers van afvalstoffen dus zorg voor dagelijkse aanvoer voor een gezonde voeding.

Bronnen van antioxidanten

  • Goji bessen
  • Gedroogde pruimen
  • Granaatappel
  • Rozijnen
  • Bosbessen
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Appels
  • Bananen
  • Boerenkool
  • Spinazie
  • Spruitjes
  • Broccoli
  • Basilicum
  • Kruidnagel
  • Kaneel
  • Oregano
  • Zwarte peper
  • Pure chocolade
  • Zuivere cacaopoeder
  • Groene thee